Ögonkontakt

Låt oss prata lite om ögonkontakt. Det är själva nyckeln till all form av relationsbyggande. Både om du ska ragga upp en partner, skaffa en ny vän eller underhålla en befintlig relation.

Att inte titta människor i ögonen kan ge ett väldigt osympatiskt intryck. Kvinnor är oftast bättre på att hålla ögonkontakt än män (av någon konstig anledning). Vi män gillar ofta att titta bort eller ned i bordet när vi pratar med någon. ibland kan det ske korta blickar mot den andres ögon men inte mer än så.

När man tittar någon i ögonen så tänker hjärnan: ”Den här personen har jag en relation med” Attraktion kan även uppstå om det sker återupprepade gånger. Det är väldigt viktigt att inte stirra utan att ha normal ögonkontakt och det sker genom att man håller ögonkontakt, bryter i en kort stund och sedan återupptar kontakten beroende på vart man är i konversationen.

En detalj: Det även väldigt viktigt att titta en person i ögonen när hon eller han berättar något för dig. Kanske en självklarhet för vissa men det är väldigt vanligt att folk glömmer bort detta.

Liknande inlägg

Facebooklinkedin